FI*Harmuan| Etusivu | Kissala | Venäjänsininen | Kissat | Pennut | Ajankohtaista | Galleria | Yhteystiedot | Linkit |


 

 

19.6.2013

Loppuvuonna syntyneet pennut löysivät kaikki itselleen ihanat kodit. Minnin pennusta toinen muutti sijoituskissaksi Maijan perheeseen Espooseen ja sisko Helsinkiin. Iivan pennut asuvat lähes ympäri Suomen: Benno jäi pohjoiseen, Belle sijoituskissaksi Vantaalle, Bruno muutti Anjalaan ja Bietan Sero-venäjänsinisen kaveriksi Jyväskylään, Daisyn ainokainen muutti Alisan perheeseen Riihimälle ja Lahjan pojista toineni jäi emonsa seuraksi, toinen muutti Jyväskylään Muusa-venäjänsinisen kaveriksi ja pentueen tyttö, Siri, sijoituskissaksi Helsinkiin.

Juuri vapun alla syntyi Harmuan-kissalan uusimmat tulokkaat, kun Iida sai neljä pontevaa pentua sijoituskodissa Espoossa. Pentujen elämän alkutaival on lähtenyt hyvin käyntiin ja pennuista on kasvanut rohkeita ja sosiaalisia kissalapsia. Etsimme pentueen toiselle tytölle sijoituskotia, mieluiten eteläisen Suomen alueelta.

8.11.2012

Meillä on pentuja! :) Sunnuntaina Minnille syntyi kaksi isoa tyttöpentua strategisilla mitoilla 108 g ja 110 g. Olimme itse oman yhdistyksemme näyttelyssä töissä koko viikonlopun ja kätilönä toimi Saran sisko, Sani, joka hienosti auttoi emoa koko synnytyksen ajan. Kiitos Sanille vielä tätäkin kautta!

9.10.2012

Odotamme pentuja, paljon pentuja! :)

Aina suunnitelmat eivät mene kuten on ajatellut. Lucyn epäonnistuneen tiineyden myötä sain mahdollisuuden tehdä yhdet pennut Lucyn siskolla, Iivalla (FI*Harmuan Moria Mussukka), joka asuu Päivin luona Oulussa. Olen Päiville todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta!  Pentueen isä on meidän Saksan tuonti, Bogo, jolla on ollut muutenkin vientiä viime aikoina. Suunnitelma oli, että Bogolle kaavaillut astutusreissut olisivat jakautuneet ajallisesti pidemmälle välille, mutta daamit päättivät toisin ja loppuvuonna on syntymässä useita pentueita Harmuan- ja Saraitshikin-kissaloihin.

20.8.2012
Valitettavasti pitkään odotetut Lucyn pennut eivät koskaan toteutuneet. Lucylla todettiin kohdun epämuodostuma, joka estää normaalin tiineyden. Lucy on nyt leikattu ja pääsee viettämään onnellista lemmikkikissan elämää Antin ja Lauran seurana.
27.4.2012

Pitkän hiljaiselon jälkeen sivuja on taas päivitettu roppakaupalla. Sivuille on mm. lisätty Missin pentue, joka muutti alkuvuonna uusiin koteihinsa. Lisäksi Pennut-osioon on päivitettu tulevia pentusuunnitelmia. Näyttäisi nimittäin siltä, että Lucysta (FI*Harmuan Minea Mussukka) tulee äiti toukokuun lopulla! :)

Syy hiljaiseloon on ollut vähän erilaiseen kasvatustoimintaan keskittyminen: Joulukuun 28. päivä perheeseemme syntyi pieni tyttö, Iiris. Kissat ovat alusta alkaen ottaneet Iiriksen hyvin vastaan - jopa niin hyvin, että kissojen puolelta voi puhua täydellisestä välinpitämättömyydestä.


Iiris 3,5 kk

Vauvan lisäksi kissalamme on kasvanut myös yhdellä ulkomaanvahvistuksella: Maaliskuun alussa Suomeen muutti Saksasta vom Salzbachtal -kissalasta Bogo (D*Blue-Bogomil vom Salzbachtal), joka asuu Mikon ja Jorin luona Kouvolassa. Tulevaisuudessa Bogon olisi tarkoitus toimia muutaman Harmuan- ja Saraitshikin pentueen isänä.
 

5.5.2011

Sivuille on nyt päivitetty myös Iivan vappupentueen tiedot. Pennut syntyivät ja kasvavat Päivin perheen luona Oulussa. Pennuilla on oma pentublogi, jonka linkki löytyy Pennut-sivulta.

4.5.2011

Paljon on taas tapahtunut edellisen päivityksen jälkeen. Bellan pennut muuttivat pääsiäisen tienoilla uusiin koteihinsa ja kaikki ovat vallanneet paikan omien ihmisten sydämistä. Kaksi pennuista, Extraordinary ja Everest pääsivät yhteiseen kotiin Vantaalle Minskun perheeseen ja Enigma muutti Eilan luo Vääksyyn. Valtavan isot kiitoksen Marleenalle ja Aarolle pentujen hoitamisesta koko haastavan pentuajan!

Meillä on pitkästä aikaa pentuja kotona. Minni synnytti heti pääsiäisen jälkeen tiistaina neljä pentua. Kaikki meni synnytyksessä hyvin ja onnellinen äiti hyrrää pentupesässä tyytyväisenä jälkikasvunsa kanssa. Lisää kissalapsia on luvassa ihan lähiaikoina, sillä Kehrän laskettu aika on 8.5. Huoltojoukot ovat lausuneet hiljaisen toiveen maltillisen kokoisesta pentueesta, sillä tällä kertaa meillä on kahdet pennut samaan aikaan. Kehrän mahaa katsoessa meidän toiveet näyttävät tosin valuneen kuuroille korville...

21.2.2011

Tapahtumarikkaan alun jälkeen Saran sijoitustytön Bellan (FI*Saraitshikin Ginny) kanssa pentukopassa tuhisee kolme pientä sinistä. Pennut ovat nyt piirua vaille 5-viikkoa vanhoja ja yksi tyttö ja poika etsii vielä omaa kotia.

Seuraava Harmuan-pentue on suunniteltu keväälle. Jos kissakasvatuksessa joku on varmaa, niin se, ettei kaikki mene suunnitelmien mukaan, joten aika näyttää miten käy.

1.10.2010

Neffin pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa ja seuraava pentue on suunnitteilla aikaisintaan ensi talveksi. Sitä ennen ajattelimme kokeilla muutaman kerran taas näyttelytouhuja. Neffin tytöistä toinen, Lempi Lutunen, kutsumanimeltään Missi, jatkaa toivottavasti aikanaan Harmuan-kissalan linjoja ja sitä ennen harjoittelemme missin elkeitä näyttelyestradilla.

Kotona on siis rauha maassa ja kissat osallistuvat talvivalmisteluihin. Niistä on ihanaa, kun polttopuiden mukana sisälle kulkeutuu kaikenkarvaisia öttiäisiä, joita on kiva jahdata porukalla.

9.7.2010

Haikein mielin veimme eilen viimeisenkin Minnin pennuista uuteen kotiinsa. Meno meillä kotona on rauhoittunut merkittävästi pentujen lähdettyä, mutta samaa ei voi sanoa Annin ja Pekan kodista, jossa Neffin pennut oppivat uusia kujeita joka päivä. Lattiataso on tutkittu perinpohjaisesti jo kauan aikaa sitten ja nyt tutkimusmatkat suuntautuvatkin yläilmoihin yhä useammin. Tytöt ovat ikäänsä nähden mukavan pulskeita pötkylöitä ja ovat kehittyneet hienosti.

29.5.2010

Lisää venäjänsinisiä syntynyt maailmaan! Neffi (FIN*Harmuan Maisa Murunen) sai eilen kaksi potraa sinistä tyttölasta. Pennut syntyivät sijoitusperheessä Annin ja Pekan luona Vuosaaressa. Kuvia pennuista tulossa lähiaikoina.

Minnin pennut kasvavat hurjaa vauhtia. Meidän ollessa poissa kotoa pentujen oleskelu on rajattu yhteen huoneeseen, mutta kotiin tullessa ovi aukeaa ja siniset salamat syöksyilee ympäri taloa. Pennuilla on energiaa lähes loputtomasti ja hirvittää ajatella millaista meno on, kunhan pennut kasvavat vielä pari viikkoa...


26.4.2010

Minnin pennut ovat syntyneet. 7.4.2010 maailman tupsahti kolme potraa poikaa. F-pojat kasvavat hurjaa vauhtia ja Minni on osoittautunut erinomaiseksi äidiksi.


Minni ja pojat

6.4.2010

Kylläpä aika menee nopeasti! Pennut ovat pian 14-viikkoisia vanhoja ja kaikki ovat löytäneet omat perheet. Muutot uusiin koteihin ovat sujuneet hienosti ja yksi pennuista jäi emon seuraksi kotiin. Valtavan isot kiitokset Johannalle perheineen lauman huoltojoukkoina toimimisesta!


FI*Harmuan Minea Mussukka, ikää 13-viikkoa

Uusia kissalapsia on taas pian tiedossa, sillä Minni synnyttää aivan näinä päivinä. Jännityksellä odotamme odotamme tätä perheenlisäystä. :) Pennut tullaan rekisteröimään Saraitshikin-kasvattajanimelle ja lisää tietoa pentueesta on tulossa lähiaikoina Saraitshikin-kotisivuille.

8.3.2010

Pennut ovat jo 9-viikkoisia ja kasvaneet huimasti edellisestä päivityksestä.

Ensimmäiset elinviikot pennut tarvitsivat lisämaitoa useita kertoja päivässä, sillä emon maito ei aivan riittänyt. Tästä johtuen pentujen kasvu oli alkuun hiukan hitaampaa, mutta vähitellen pienin pirpanakin on päässyt normaalille kasvukäyrälle. Sen mitä pennut menettivät koossa, voittivat ne nopeudessa. Koko sisarusparvi on nimittäin opiskellut kissaoppeja nopeutetun oppimäärän mukaan ja kaikki pentuvaiheen rajapyykit on ohitettu hiukan tavanomaista aikaisemmin. Johannalla perheineen onkin riittänyt säpinää tavallista enemmän - joka suhteessa.

Seitsemän pikkutermiitin lauma jatkaa löytöretkiään pentukodissaan emonsa johdolla vielä vajaan kuukauden verran ja sen jälkeen muuttavat uusiin koteihinsa. Yhtä lukuun ottamatta kaikilla pennuilla on jo koti odottamassa. Jos tätä lukiessa tunnet pienen läikähdyksen sydämessäsi, mieti voisiko se tarkoittaa sitä, että kotonasi olisi tilaa yhdelle harmaalle pantterille. Jos vastaus on kyllä, ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää!

 
3.1.2010

Uusi vuosi on mukava aloittaa hyvillä kuulumisilla: Dzinni synnytti vuosikymmenen toiseksi viimeisenä päivänä peräti seitsemän pennun pentueen! Näin isoa pentuetta ei meidän tietojemme mukaan ole koskaan syntynyt venäjänsiniselle Suomessa ja hyvä niin, sillä tuossa laumassa riittää rutkasti työtä paitsi emolle myös tukijoukoille.

Valtavaan pentuekokoon nähden pennut olivat syntyessään hyvän kokoisia, 80 grammasta aina 95 grammaan. Alkuun pennuilla kasvu lähti hitaanpuoleisesti käyntiin, mutta jo parissa päivässä tilanne vakiintui niin, että kaikki pennut ovat alkaneet kasvaa mukavasti ja nyt neljän päivän ikäisenä kaikki painavat jo tukevasti yli 100 grammaa, puolet yli 120 grammaa. Toivotaan, että kasvu jatkuukin vakaana ja pikkuiset saavat vakaan alun elämälleen.


Pennut alle päivän ikäisinä

Vuosi on vasta alussa, joten jännityksellä odotan mitä tämä vuosi tuo vielä tullessaan. Onnellista uutta vuotta kaikille!

19.11.2009

Välillä iloisempiakin uutisia! Siirin siskon, Dzinnin (FIN*Harmuan Sesilia Söpönen) astutus näyttäisi ensimmäisten merkkien perusteella onnistuneen ja perheenlisäystä on odotettavissa vuodenvaihteessa. Toivottavasti tämän pentueen kanssa on rutkasti enemmän onnea matkassa. Tsemmpiä Johannalle perheineen sekä tietysti myös tulevalle mammalle!

1.11.2009

Ikäviä, ikäviä uutisia:
Viime keskiviikkona Siirin synnytys käynnistyi ennenaikaisesti ja maailmaan syntyi neljä pentua, joista kahta ei saatu elvytettyä. Kaksi pennuista syntyi elossa, mutta sisukkaasta elämänhalusta huolimatta pennut olivat vielä liian pieniä selviytyäkseen ja molemmat nukkuivat pois aamuun mennessä. Siiri oli esimerkillinen emo ja hoiti lapsiaan aina siihen asti, että oli aika hyvästellä pienet kissaenkelit.

Suru on suuri, erityisesti Susanin ja Siirin puolesta. Tapahtunut muistutti taas niistä kasvatustyön ikävimmistä puolista, joita en toivoisi kenekään kohdalle osuvan. Kokemus oli rankka enkä voi kyllin kiittää Susania siitä avusta, jonka hän vaikessa tilanteessa antoi Siirille ja pennuille. Voimia toipumiseen Susanille ja Siirille tätäkin kautta!

12.10.2009

Kävin viikonloppuna pikavisiitillä Varsovassa hakemassa Siirin takaisin Suomeen. Pienen odottelun jälkeen astutus onnistui ja ultran mukaan Siirin masussa möyrii kolme kissalasta. Ultran tuloksiin pitää aina suhtautua varauksella, joten aika vasta näyttää, miten monta pentua maailmaan lopulta tupsahtaa. Varmaa kuitenkin on, että jotain elämää masusta löytyi. Siiri on kissalan ensimmäinen sijoituskissa ja pennut syntyvät Susanin luona Helsingissä.

Pentueen isä, Perseus, on komea nuorimies Japanista. Pentue Siirin kanssa on kollin ensimmäinen, joten jännityksellä odotan tuloksia. Perseus on paitsi komea, myös äärimmäisen hyväluonteinen kissa. Leikkaamattomanakin se malttaa seurustella ihmisten kanssa ja kohtelee herrasmiehen tavoin naisseuralaisiaan.

5.8.2009

Kaikki pennut ovat muuttaneet onnellisesti uusiin koteihin. Pentujen muutto on haikea hetki, mutta varsinkin nyt kahdeksan pennun jälkeen osaa nauttia vaihteeksi myös hiukan hiljaisemmasta elosta. Pennut ovat kotiutuneet hienosti uusiin perheisiinsä ja lähes kaikilla pennuilla on myös kissaystäviä kavereina.
 


Muusa muutti Seron kaveriksi Jyväskylään (kuva: Anne Laajalahti)

Olimme viime viikonloppuna pikkuneitien Neffin (FIN*Harmuan Maisa Murunen) ja Bellan (FIN*Saraitshikin Ginny) kanssa Surokin näyttelyssä Kaapelitehtaalla. Tytöt käyttäytyivät hienosti ensimmäisessä näyttelyssään ja menestystäkin tuli mukavasti: Bella oli hienosti Best in Show!

Perheen aikuisille kissoille pentujen lähtö tuntui olevan helpotuksen hetki. Nyt kaikilla on enemmän aikaa rauhallisiin päiväuniin ja ulkotarhaan pääsee liikkumaan vapaammin. Tarha onkin taas saanut taas suuren suosion ja kissat viettävät siellä mielellään aikaa kaikkina vuorokauden aikoina Tuikku on sitä mieltä, ettei kuninkaallisten tule möyriä nurmikolla ja mamselli tyytyykin nauttimaan ulkoilmasta ikkunalaudalla istuen.

12.5.2009

Kehrän pennut ovat tänään 7 viikkoa vanhoja. Kuluneiden viikkojen aikana kasvu on ollut nopeaa ja pennut ovat kehittyneet valtavasti joka suhteessa. Ero Mantan kolme päivää nuorempiin pentuihin on hurja, Mantan pennut painavat n. 150 grammaa vähemmän, mutta fyysistä kokoa lukuunottamatta pennut ovat kehityksessä tismalleen samalla tasolla. Kehrän pennut ovat pyöreitä läskipalleroita, kun taas Mantan lapset ovat sutjakoita sporttipentuja.

Lähes kaikki pennut ovat löytäneet jo uudet kodit. Toinen poikapennuista odottaa vielä omaa perhettään ja yhdelle tyttöpennulle etsimme luotettavaa ja yhteistyökykyistä sijoituskotia mieluiten Etelä-Suomen alueelta. Jos olet kiinnostunut tarjoamaan kodin pojalle tai sijoituspennulle yhden pentueen sijoitussopimuksella, ota yhteyttä minuun tai Saraan, niin kerromme mielellämme lisää!

10.4.2009

Kehrän pennut ovat nyt 2,5 viikkoa vanhoja ja kasvanneet hurjasti. Kävelyharjoitukset pesässä ovat käynnissä ja maailma pentupesän ulkopuolella alkaa vähitellen kiinnostaa. Pentujen galleriaan on lisätty muutama kuva ja tarkoitus on kuvailla lisää pääsiäsloman aikana.

Mantan pennut ovat kooltaan huomattavasti Kehrän pentuja pienempiä, mutta motorisen kehityksen puolesta reilusti edellä. Ensimmäiset itsenäiset tutkimusmatkat pesän ulkopuolella on jo suoritettu, vaikka ikää on vasta kaksi viikkoa. Myös Mantan pennuista on tulossa lisää kuvia lähipäivinä.

Harmuan-kissalan väki toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

31.3.2009

Pennut valtaavat Karviaiskaaren! Mantan pennut syntyivät viime viikolla kahdessa erässä: Ensimmäiset kaksi syntyivät päivällä 27.3. ja toinen kaksikko seuraava yönä. Pennut ovat pieniä, mutta äärimmäiset pirteitä ja eloisia. Manta nauttii äitiydestään täysin rinnoin ja kehrää tyytyväisenä pesässä pentujen kanssa. Yhteensä meillä vipeltää nyt siis kahdeksan pentua! Mantan pennuista tulee myöhemmin lisää tietoa Saraitshikin-kissalan kotisivuille

Kehrän pennut täyttivät tänään viikon ja Mantan pikkusintteihin verrattuna kolme päivää vanhemmat pennut näyttävät rantapalloilta. Pentujen galleriaan on lisätty muutamia kuvia viikonlopulta, lisää on tulossa lähipäivinä.


Kehrä hoitaa

26.3.2009

Kehrä synnytti maanantain ja tiistain välisenä yönä neljää potraa pentua. Synnytys oli varsinainen salamasynnytys ja reipas äiti hoiti synnytyksen erinomaisesti ilman apua. Meidän rooliksi jäikin katsoa vierestä, että kaikki menee hyvin. Pennut ovat nyt kahden päivän ikäisiä ja kasvaneet hienosti. Isoin pennuista oli aamupunnituksessa ylittänyt 130 gramman rajan ja muutkin tulevat hyvää vauhtia perässä. Jakauma on tällä kertaa tyttöpainotteinen, sillä vain yksi pennuista näyttäisi olevan poika.

Lisää pentuja on luvassa ihan hetkellä millä hyvänsä, sillä Manta valmistautuu synnytykseen. Tuoreita pentu-uutisia on siis mahdollisesti tulossa vielä tänä iltana.

10.3.2009

Sivujen päivitys on vihdoin aloitettu, mutta valmiiksi urakka ei tule heti. Päivitettävää on nimittäin paljon, niin kissoissa kuin yhteystiedoissakin, sillä Juha luopui osuudestaan Harmuan-kasvattajanimeen ja Neppi ja Grisu muuttivat viime syksynä Juhan ja Hannan luo Kirkkonummelle. Kehrä ei silti ole aivan yksinäinen, vaan kotona sille pitävät seuraa nykyisin samassa osoitteessa sijaitsevan Saraitshikin-kissalan kaverit: Tuikku-äiti (EC Cheeky-rascal Falling Star, DSM), Manta (A*Flashpaw's Lullaby Baby), Minni (IC FIN*Saraitshikin HaveANiceDay) ja Pulle (EP, CH FIN*Saraitshikin Taiga, DSM).

Lähiaikoina sivuille on tulossa muutakin päivitettävää: Odotamme nimittäin perheenlisäystä maaliskuun lopulla. Tästä lisää tietoa pentusivulta.

 

Vanhoja kuulumisia